tisdag 22 oktober 2013

Highway star och Lay down Stay down sitter fint.


                   Dagens rep blev en fantastisk upplevelse.


Efter sedvanlig uppvärmning med "Are you ready följt av "dancing in the moonlight" och som avslutning "Massacre" tog vi oss åter an Purple's flaggskepp Highway star.
Efter en stunds pusslande så satt den som en smäck.
Då vi saknar klaviatur, fick B.G på förtjänstfullt sätt agera organist, fast på gitarr. Ja, detta funkar faktiskt,, när Bengan spelar. Han plankar Mr Lord rakt av, respekt. Även Mr Gillan (voc) har nu en utmanare.

Nästa pussel blev Lay down stay down. Denna kraftfulla låt har vi spelat förr men tappat den någonstans på vägen. Nu var det dags att hitta den igen, och det gjorde vi,, med besked.
Riktigt kul.

Frasse föreslog att vi borde utforska bluesgenren mer än vi hittills gjort, därför har vi till nästa rep givit oss själva uppdraget att ta med oss varsin blues-låt. Skall bli kul att se vad det kan bli av detta.

KRING KAFFEBORDET, SAMT DAGENS SJUKDOM OCH BIVERKNING.

Kring kaffebordet avhandlades som vanligt en mångfald mer eller mindre viktiga frågor.
Under rubriken Dagens sjukdom diskuterades under livliga former årets influensavaccinering.
Vi lät frågan gå bordet runt för att kunna bilda oss en övergripande uppfattning om, dels vilken kunskap och kompetens som här fanns, samt dels vilka farhågor och erfarenheter vi alla har/haft av tidigare vaccinationsprogram.
Det visade sig att någon av oss vaccinerat sig, men att de flesta av oss fortfarande tycks tro att vi befinna oss i vår krafts dagar och heller inte behöver denna typ av förebyggande vård.
En allmän oro uttrycktes gällande möjliga biverkningar av en sådan vaccination. Martin hade hört talas om någon som hade utvecklat diagnosen "Primärt Artisteri" till följd av ett sådant vaccinationsprogram. Vi lyssnade alla med häpnad över vad Martin hade att berätta.

Martin klagade även över "scendrag" i knäet. För oss andra lät detta mycket diffust.
Bengt visste att berätta att denna plågsamma åkomma även lystrar till benämningen Drog-problem, vilket skingrade dimmorna för oss övriga då diagnosen blev tydlig.

Biverkningar av diverse medikamenter är för många en styggelse när man söker lindring i sina hälsobekymmer.
På topp-10 listan över knepiga biverkningar letar sig denna vecka; ofrivillig bröstförstoring in.
En av vår vanligaste "mag-medicin" kan nämligen orsaka denna biverkning, på gott eller ont beroende på könstillhörighet.

DAGENS HÄLSO-HJÄLPMEDEL.

Då medelåldern på oss band-deltagare blivit tämligen hög letade sig ämnet hörapparat också in på dagens agenda.
Martin varnade i skarpa ordalag för att låna någon annans apparat då man kanske glömt sin egen hemma. Främmande persons vax-sammansättning kan skapa mycket obehagliga yrselatacker. Är man van vid sin egen igenslammade apparat kan exempelvis frugans vax skapa stor oreda.
Pass upp för att låna andras apparater.

DAGENS TURKAR.

Ett trevlig inslag kring bordet denna kväll var när vi diskuterade landets mest omtalade turkar.
Vem minns till exempel inte Laser-turken i Malmö? Denne medborgargardets självskrivne samordnare, denne självklara härförare över alla de trupper som ställa sig till doms över de som inte vilja inrätta sig efter lag och ordning.
En allmän undran om vilken bil denne turk idag kör lämnades obesvarad.

En annan turk som ljudligt larmade efter en oförrätt var "Fågelturken". En taxi-chaufför som intet ont anande prickat en gräs-and med bilen som kilat sig fast i bilens grill, varefter Fågelturken med mobilkamera i hand försöker göra bilens förare uppmärksam på detta.
Bägge episoderna finns att skåda på youtube.
I Kungsbacka lär det finnas en snus-turk som livnär sig på att försälja diverse tobaksvaror till ortens nikotinister till humana priser.

Andra spörsmål som vädrades denna kväll var också den allmänna oro över att kanske upptäcka att man har fått hussvamp i bostaden.
Frågor som; vattenläckor efter bristfälliga VVS-installationer, till alldeles för närgångna kor som skrämmer livet ur andra domesticerade djur behandlades.
Även nedladdade applikationer på android-telefonen som återger mer eller mindre naturliga ljud såsom exempelvis; kräkning, pisksnärt, fjärt, slag med laser-svärd, vätebomb, AK-47 samt andra användbara ljudåtergivningar lät imponera på deltagarna kring bordet.

DAGENS KÖKSUTENSILIE.

Nu till dagens redskap i köket.
Frasse var förberedd och lät oss alla ta del av hans fascination för köks-vispar.
Detta otippade redskap tog oss helt på sängen. Frasse berättade att han i sin kökslåda där hemma har en visp som effektivt får med sig allt ända ner ifrån botten på visp-kärlet. Denna visp kan enklast beskrivas som en lodrät spiralformad visp (se bild nedan). Jämför man till exempel med den nu så populära ballongvispen framtår Frasses visp som han kallar Lod-visp, som ett mästerverk i klassen.
Martin däremot förlitar sig helt på de TV-kockar som envist begagnar sig av ballong-vispen, och att deras val av visp tyder på mångårig erfarenhet av vad som funkar bäst. Thomas framför en teori om kommersiella syften som kan ligga och lura i bakgrunden till varför dessa kockar envist begagnar sig av dessa styggelser till visp-redskap.
Här kommer som avslutning en bildserie över de flitigast använda visparna i våra hem.

/T

                                                                            

                                                                          VISPAR 
 
 
Stirr-visp.
(Ett tryck på knappen och vispen förhindrar ex mjölken att bränna i grytan.)


 Vanlig köks-visp
Den fåniga ballong-vispen
Espresso-visp
Hushållsassistents-visp

Björkris-visp

Vanlig el-visp

Vev-visp

Frasses makalösa Lod-visp
 (finns ej som autentisk bild)

Ägg-visp
(också fånig)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar