onsdag 16 oktober 2013

Detta har hänt...

                    Mycket har hänt sen sist vi uppdaterade bloggen.

Ibland går liksom saker och ting i stå. Ingen tar liksom tag i sånt som behöver göras, inget driv som för oss framåt, allt bara är där det är. Känns igen? Så har det varit en tid med denna bloggen och det är ingens fel.
Nu är den i alla fall igång igen och det finns mycket att berätta.

En stor begivenhet har varit den årliga "Bjennen". Mitt i sommarvärmen drogo vi till skogs, dock blevo vi knappt med deltagare till högtiden, endast fyra tappra krigare som rustade sig för en natt i kamraters lag; Bengt-Göran, Frazze-Man, Hampus i Kolla samt undertecknad Skinnsmiskare. Övriga deltagare fick av nöden avböja festligheterna till förmån för andra viktigare göromål.
En fantastisk vistelse för oss som var med. En myckenhet av dryckjom och furstlig bukmättnad bestående av makalösa delikatesser såsom Kebab, mostallrik, revbensspjäll, korv samt diverse krämiga sallader.
Bengt-Göran underhöll oss med gitarren som brukligt är, med allahanda "evergreens".
Vattentemperaturen inbjöd till svalkande dopp och vattenlekar.
Det som allt till trots grumsade livsnjutningen till någon grad var att "Dansken" parkerat ett tält på andra sidan sjön, som i någon mån skämde den annars så ljuva utsikten. Utan skam hade denne turist integrerat sig mitt i vår svenska mylla tillsammans med ett fruntimmer och en fet Labrador.
Trots glåpord och allmänna okväden tycktes Dansken tämligen oberörd. Med kikare och lättare beväpning hölls han dock på säkert avstånd.
2014 hoppas vi på en ökning av antalet gäster i "Bjennspelen" för en om möjligt ännu större upplevelse. Nedan följer ett axplock av alla bilder som förevigade händelsen. Titta och njut.


Frazze i god form. Mätt och belåten med hatt och öl. Fantastisk bild.

Underhållningen i full gång. Beng-Göran här med harmonikan.


En njutning utan dess like. Skymningen lägger sig i trakten och elden får ta vid.


Nya låtar.

Några nya alster på låtlistan har det också blivit. Allt ifrån Audioslave, Lizzy till Deep Purple.
Vi kommer troligen också få besök av en organist vid namn Peter från tid till annan vilket vi ser fram emot.

Bloggen har tidigare innehållit en återberättelse om vad som avhandlats kring kaffebordet vid varje rep. Nu tar vi det ett steg till. Obligatoriska punkter kommer att vara:

1. Dagens köksutensilie.
2. Dagens sjukdom.
Fler "dagens" kommer att tillkomma.

Sistlidna rep blev vitlökspress dagens köksutensilie. De nyare pressarna med flertalet lösa/rörliga delar förkastades av någon deltagare till förmån för den något äldre varianten som var helgjuten i aluminium. Man tyckte att denna pressade igenom en större del av löken jämfört med den nyare, som lämnar kvar en stor del av löken i pressen. Smaken och upplevelserna var dock olika.
Potatiskalaren som vi tidigare avhandlat togs ånyo upp på dagordningen, (se tidigare blogginlägg).

Under rubriken Dagens sjukdom, luftades - allmän nedstämdhet mot gränsen till utmattningssyndrom. Tystnad spred sig i rummet och vi lämnade snabbt ämnet.

Tennisarmbåge tog mest tid i anspråk under denna punkt.
Då Martin har en stående tennistid varje söndag, föreslogs det att Thomas skulle ta del av denna tid för snabb läkning i sin armbåge. Tveksamhet rådde kring bordet vad gällde nyttan med detta.
Mycket mer finns att skriva om men jag slutar här och återkommer.

/T




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar