onsdag 3 april 2013


Repetition i solsken

Åter en stund i rummet utan sikt ut fast ändå med just de utsikter som vi gör dem till.

Under dagens sejour hördes en blandning av gamla minnen och nya äventyr. Härligt var det och så. Skinnsmiskarens delgav hans eskapad med det heliga kroppskakebaket. Familjen Johanssons, dvs smiskarens familj, har strikta regler som omger detta sammanfogande av förstörd potatis samt fläsk eller annat. Inget eller ingen leker med det helgade monteringen av kroppskakan eller dess antal tillagningar per år! Men, så är det nu att kroppskakor är starkt beroendeframkallande och under vissa omständigheter måste man i lönndom laga dem och i ännu mera lönndom konsumera dem samma -alltså utan att delge sina trängtande släktingar. Men hujeda mig förrådd med Bibliska proportioner av sin broder, blev vår vän uppdagad med sitt tilltag. Familjen har utlovat bryska takter: stegling, rådbråk och annat som de anser hör till kategorin anständiga och rätt avvägda straff i sammanhanget. I smuts skall han som syndat släpas. Rolf J leder de inkvisatoriska förhören.

Vi tyckte alla synd om smiskaren för framtida påföljder men ännu mera synd om oss som blivit med både bakterier och virusar. Vi män tål mycket men en förskylning tar styggt. Kan man förbjuda denna styggelse tro? Vi får rådfråga den Stora Kongressen som tar plats i Götet i veckan. De allsmäktiga VU kanske kan göra något saken. Det vore en god gärning (kanske den enda under kongressen i så fall).

Vi firade vår näktergal i veckan som gick. Vi kan bara konstatera att levereffektiviteten inte är som den var en gång i tiden. Förr kunde vi närma oss verkstäder, omsorgsanstalter, läroverk, kommunala förrättningar och distributionscentra utan att bli avslöjade som druckna. Nu är det annat.se. Nu ser vi ljuset i tunneln först efter åtskilliga dagar -veckan kanske tom går innan vi kan härbärgera en lager.

Vi har till tre fjärdelar beslutat att ta en spelning! Bad Imitation Tour 2014! Vi ser fram emot detta evenemang till 75%. Bengan kanske kan ta upp bilden av den furiöse Bengalen som tog sats mot vår sångare och tycktes som om han skulle taga honom av daga. Nu gick det bra han syn på en vitlöksbrynt zucchini och styrde kosan söderut. Tur för oss! Men han kommer tillbaka 2014. Han har tagit på sig att steka fläskkotletter rosa och lagom riskfyllda att inmundiga.

Såatteee……
 
Vid pennan: Mmmm

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar