söndag 11 november 2012

Ta del av bandets samtalsämnen....under pauser.



Vi börjar nu en ny era på bloggen. Vi tänker från detta nu att i sammanfattat skick återge de samtalsämnen som avhandlas i replokalen under våra pauser. Vi har vid något tillfälle tidigare försökt återge en del av de viktiga ting som luftats under en träning tidigare under året.
Här kommer nu i korthet vad som i afton vädrats i lokalen:

Liggande cykelställning.
Dessa konstiga cyklar man ibland kan se ute på gatorna, såna man liksom ligger i när man cyklar, troligen avsedda för långfärder på plan landsväg. Frågor uppstod huruvida man kan avvärja exempelvis en attack från en björn när man ligger så på en cykel, det måste vara betydligt lättare att möta ett angrepp sittande.
Alla kände också obehag av att lämna så blottade ytor på kroppen vid en sådan ligg-ställning. Även vildhund och gam kan lätt åstadkomma stora skador om man inte passar sig.

Toa-ring kring huvudet.
Ibland är vi ledsna, mycket ledsna och då kan vi göra saker som kanske i efterhand inte verkade särskilt genomtänkta. Någon i bandet kände en gång en person som vid ett sådant ledsamt tillfälle körde huvudet i en toa-holk och sen fastnade med huvudet i ringen och sen gick omkring med detta bihang.

179 meter högt berg.
Bengt visste att tala om att i närheten av Horred finns ett berg som är 179 meter över havet. Det visade sig också att berget ligger invid en sjö och den naturliga frågan blev då hur högt sjön ligger i förhållande till havsytan,, ingen kunde svara på detta.

Bastubad.
 Många är vi som tycker om att bada bastu. Denna sysselsättning ses ofta som relativt ofarlig med låga risker för skador men,, man måste även här passa sig för lömska fallgropar har det visat sig. Frazze berättade att någon tjomme pillat ner "kulorna" mellan sitt-plankorna vilka efter en stund svullnat upp på grund av värmen i bastun och sen inte kommit loss. Hantverkare har måst tillkallas för att bryta upp en del av byggnadskonstruktionen för att på så sätt frigöra den vid det här laget olycklige bastubadaren.

Stela leder.
 Förslag att vid jämna mellanrum under repetitionstiderna avbryta musicerandet till förmån för stretchning av stela leder och muskler. Allmänt klagande över stigande medelålder i bandet påbjuder denna nya aktivitet.

Detta är i sammandrag något av de viktiga spörsmål som hanterades vid kvällens repetition med
Bad Imitation.

Fortsättning följer.

/Thomas.


1 kommentar: