söndag 25 november 2012

Brödraskapets sammankomst 25/11-2012...

Ännu en förtrollad afton ligger bakom oss. En afton då det bjöds både bullar och längd, samt en oförglömlig eufori över hur väl vi lyckades förvalta "Here I Go Again". Melodin satt som en fläskläpp, vad annars?! Som vanligt var samtalsämnena mångahanda och högst varierande runt kaffebordet denna kväll. Då undertecknad glömde föra stödanteckningar, går icke allt att erinra för densamme, men i korta drag bör följande understrykas:


Den känsla av obegränsade möjligheter och rikedom som en fylld strumplåda kan ge.
Användandet av uttrycken "helrôten" samt "rôten grôt i rôva" som bara folk födda i, eller i trakterna kring staden Göteborg kan uttala korrekt. Den som kommer från boråstrakten skulle istället säga något i stil med "ouäten gouät i ouöva" medan skaraborgaren uttalar sista ordet som "ouäva".
Vidare behandlades bl. a. olycksaliga backningar medelst personbil, vajande afropolacker och mycket annat.
Ser fram emot nästa tillfälle...
/F

1 kommentar:

  1. Brödraskapens väl...Den frid i själen som vi alla upplever när strumplådan är välfylld känner vi alla till. Själv känner jag ofrid i kroppen för tillfället då lådan hemmavid knappast imponerar. En irriterande detalj i ämnet kan vara dessa mängder med tidigare bekväma sockor som med tiden förvandlats till nätstrumpor, sorgesamt på min ära. Dags att "köpa hem" så man står sig över jul.
    /S. Löfvén.

    SvaraRadera